Biografie

Al zolang ik me kan herinneren was er muziek om me heen. In het grote gezin waar ik uit kom speelde iedereen een instrument, en ik dus ook. Begonnen met de viool, maar al snel overgestapt op het mooiste instrument, de stem.

Als achtjarige stond ik met een haarborstel voor de spiegel en zong ik liedjes mee van Mariah Carey en Whitney Houston. Maar ik zong ook, samen met mijn vader achter de piano, klassieke liederen van Schubert en Schumann. Ik had dus een breed scala aan muziekstijlen om me heen.

Evenals drie van mijn broers, heb ik gekozen om van muziek mijn beroep te maken. Ik heb een klassieke zang studie gevolgd aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht, waarna ik in diverse opera’s heb gezongen en met veel orkesten en oratorium verenigingen heb samen gewerkt.¬†Ook heb ik in pop- en gospelbands gezongen en mijn eigen nummers geschreven.

Helaas kreeg ik na verloop van tijd zoveel last van klachten in mijn nek en rug sprieren, die ik al langer had, dat ik niet meer op niveau kon functioneren. Op dat moment kwam ik als een geschenk uit de hemel in aanraking met Estill Voice Training System. Tijdens de level I en II cursus leerde ik hoe het lichaam eigenlijk werkt wanneer je zingt en o.a. met welke spieren je de stem het beste kan ondersteunen.

Ik was hier zo enthousiast over dat ik ervoor koos me hierin verder te bekwamen en meerdere cursussen te volgen en vooralsnog een gedeelte van de opleiding om Certified Master Teacher te worden. In deze periode heb ik keihard gewerkt aan het lichamelijk herstel en het weer opbouwen van mijn carriere. Ik ben dankbaar voor deze tweed kans. Daarom help ik graag andere zangers. Ik werk als zangdocente klassiek en licht bij H’art in Haarlem en geef zangworshops om amateurs en professionals te helpen met hun problemen bij het zingen.